Praktijkavond Endoscopie

mei 9, 2019 VSGk No comments exist

Op woensdagavond 8 mei organiseerden wij in samenwerking met Stöpler Veterinaire EndoscopieBart Van Goethem en Nicolas Vallarinoeen workshop endoscopie voor studenten 3e Master.
Deze avond startte met een inleidende presentatie van dr.Van Goethem. Hij vertelde over de verschillende materialen en technieken die gebruikt kunnen worden en ook over de indrukwekkende toepassingen van deze minimaal-invasieve chirurgie.
Na deze inleiding konden de studenten beginnen met oefenen. In kleine groepjes voerden de studenten verschillende opdrachten uit om de techniek onder de knie de krijgen. De opdrachten bestonden o.a. uit het opstapelen van suikerklontjes, verplaatsen van ringen en snoepjes uit de wikkel halen. Dit klinkt makkelijker dan dat het is! Het vergt veel inzicht en concentratie de handelingen die je uitvoert alleen te kunnen volgen via een beeldscherm. Om deze concentratie op peil te houden, konden de studenten tussen het oefenen door genieten van broodjes en wat te drinken.
We hebben de avond afgesloten met een kleine wedstrijd, om te zien wie deze moeilijke handelingen het beste beheerst! Het was de bedoeling om in 1 minuut een zo hoog mogelijk toren te maken van suikerklontjes. De studenten waren erg fanatiek en de concurrentie was hoog, het scheelde niet veel! Uiteindelijk was Gerlinde van der Does de winnares met 7 suikerklontjes🏆

Het was een zeer geslaagde avond en wij hopen dat iedereen genoten heeft. Onze dank gaat uit naar de medewerkers van Stöpler, voor het verlenen van de apparatuur en alle hulp. Ook willen wij dr. Van Goethem en Nicolas Vallarino bedanken voor deze ontzettend leerzame avond.

Ten slotte danken wij onze sponsoren Zoetis en Hill’s Pet Nutrition voor het mede mogelijk maken van de workshop en Boeketterie Everaert voor de prachtige bloemen!

Geef een reactie