Lezing ‘Belgisch Centrum voor Geleidehonden’

december 5, 2018 VSGk No comments exist

Op dinsdag 27 november, hebben wij Arthur Vandebosch en Geert Decresson mogen ontvangen, die een presentatie hebben gegeven over het traject van puppy naar geleidehond .

Arthur Vandebosch is voorzitter van het Belgisch Centrum van Geleidehonden (BCG). Hij vertelde over de hoe de organisatie tot stand is gekomen en over alle andere praktische aspecten die komen kijken bij het opleiden van een geleidehond.

Vervolgens heeft ondervoorzitter Geert Decresson verteld over zijn persoonlijke ervaring met geleidehonden. Meneer Decresson is tijdens zijn leven blind geworden, en heeft zich ineens moeten aanpassen aan het bewegen zonder zicht. Hij heeft hiervoor zijn grote hulp, de geleidehond, die hem veilig van punt A naar punt B brengt. Hij vertelde over het proces van vertrouwen winnen tussen hem en zijn hond, wat noodzakelijk is om gevaarloos buiten huis te kunnen bewegen. Dit proces wordt begeleid door hulpverleners van BCG.
Het verhaal van meneer Decresson was zeer indrukwekkend!

De lezing is afgesloten met een receptie. Hier had iedereen de kans, onder het genot van een hapje en een drankje, een praatje te maken met de sprekers.
Het was een zeer interessante en geslaagde avond!

Graag willen wij de sprekers Arthur Vandebosch en Geert Decresson van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden bedanken voor het geven van de presentatie. Ook willen wij onze sponsoren Zoetis en Hill’s Pet Nutrition bedanken voor het mogelijk maken van deze lezing.

Verder willen wij graag vermelden dat je het BCG kan steunen op een simpele manier: verzamel alle dopjes van de flessen die je hebt gebruikt. Op deze wijze kun je bijdragen aan het opleiden van nóg meer geleidehonden! 😁 Voor meer informatie: https://www.dopjesactie.be/index.php/nl/

Geef een reactie