Lezing: ‘Castratiestages’

mei 2, 2019 VSGk No comments exist

23 april vond onze laatste lezing van het semester plaats! Meneer Hanno Berger van Dierenstages.nl kwam ons meer vertellen over castratiestages in het buitenland.

Na een kleine introductie over het ontstaan van deze organisatie, hadden wij een goed beeld van de leefomstandigheden van zwerfhonden en zwerfkatten in andere landen, en over het werk dat de grote dierenasielen verrichten om het leven van deze dieren beter te maken. Hanno Berger is oprichter van de stichting Dierennood, die vooral als doel heeft om zwerfdieren over de hele wereld lokaal hulp te bieden. Zo kwam hij ook op het idee om studenten in contact te brengen met deze asielen zodat ze elkaar kunnen helpen door de studenten praktijk aan te bieden en zelf extra hulp krijgen.

Meneer Berger vertelde ons de ins and outs van een castratiestage, en moedigde studenten aan om een keer deel te nemen aan zo’n onvergetelijke ervaring. Ook heeft studente Lisa Jochoms, die zelf op castratiestage is geweest, haar eigen ervaring met ons gedeeld en daarna vragen beantwoord bij de receptie. Haar blogs van de stages kun je vinden op https://www.facebook.com/lisanaarporto en https://www.facebook.com/irislisahelpenwerkdieren/.

Wij willen onze sponsors Zoetis en Hill’s Pet Nutrition bedanken voor het mede mogelijk maken van deze lezing. Uiteraard willen wij ook meneer Berger van Stichting Dierennood bedanken voor de mega leuke lezing en Lisa voor het delen van haar ervaring.

Geef een reactie