Praktijkavond endoscopie

mei 4, 2018 VSGk

Gisteravond was onze eerste echte praktijkavond! Na een korte inleiding door dierenarts Nicolas Vallarino (resident chirurgie) mochten we de rest van de avond zelf aan de slag. Onder het genot van een broodje en drinken konden we onze eigen endoscopie skills oefenen op een aantal dummys, die werden verzorgd door Stöpler Veterinaire Endoscopie. De hele avond werd geoefend met suikerklontjes stapelen, snoepjes openmaken, rondjes uitknippen en rondjes om ringen leggen. De avond werd afgesloten met een wedstrijdje: wie kan het snelst 4 rondjes van de ene helft naar de andere helft van het bord verplaatsen? Een strijd waar de studenten bloed fanatiek aan begonnen, maar uiteindelijk werd gewonnen door Claudia De Ruyck die het in maar liefst 25.7 seconden voor elkaar kreeg!

Het was zeker een leerzame avond, en aan het enthousiasme van de studenten te zien ook zeker voor herhaling vatbaar!

We willen uiteraard onze sponsor Zoetis Commitment to Veterinarians bedanken, als ook Kitty van Stöpler Veterinaire Endoscopie en uiteraard Nicolas voor het begeleiden van de studenten.

We wensen alle studenten veel succes met de examens en hopen jullie volgend academiejaar weer op onze activiteiten te zien.