Lezing: ‘Tips & tricks voor routine-faecesonderzoek in de kleine huisdierenpraktijk’

april 25, 2018 VSGk

Gisteravond mochten we Heleen Imschoot verwelkomen voor een lezing over tips & tricks voor routine-faecesonderzoek bij de kleine huisdieren. Heleen begon de avond met een uitleg over de meest voorkomende bacteriën, parasieten en virussen die je tegen kan komen in de faeces, welke symptomen je erbij kan verwachten en hoe je deze problemen vervolgens aan moet pakken.
Naast deze meer bekende pathologieën ging ze ook verder in op de verschillende verteringsonderzoeken die je kunt laten doen, en hoe die beïnvloed worden door bijvoorbeeld een exocriene pancreas insufficiëntie (EPI).

Heleen eindigde de lezing met het bespreken van een aantal faecesonderzoeken uit de praktijk. Hierbij legde ze nogmaals de nadruk op het juist interpreteren van de verteringsonderzoeken en hoe je een aantal problemen op een vrij gelijkaardige manier aanpakt.

We sloten de avond af met een gezellige receptie. Wat ons betreft was deze lezing een leuke afsluiter van het academiejaar!

We willen Heleen uiteraard bedanken voor de leerzame avond, ook willen we onze hoofdsponsor Zoetis bedanken voor het mogelijk maken van deze lezingen.